KURUMSAL FÝNANSMAN
 
Ekonomik faaliyetlerin amacý kar elde etmek olup,  faaliyetlerin akýlcý olarak yürütülememesi halinde kar yerine, zarar ortaya çýkmakta ve zararýn sürmesi sonucunda istenilmeyen durumlar meydana gelmektedir.
 
Ýktisadi faaliyetlerin sürdürülebilmesinde bilgi ve tecrübe kadar parasal kaynaklar da önemlidir. Parasal kaynaklar öz sermaye ve yabancý kaynak olarak nitelendirdiðimiz ticari veya finansal unsurlardan oluþmaktadýr. Bilançonun pasif kalemleri öz varlýklar ve yabancý kaynaklardan oluþmaktadýr. Yabancý kaynaklarýn vade yapýsý, yerli ve yabancý para cinslerine göre daðýlýmý, kur riskleri, getirdiði mali yükler, teminatlar ve teminatlarýn alternatif kaynak oluþturma potansiyeli ve çeþitli kaynaklarýn maliyet farklarý gibi birçok faktör, ekonomik faaliyetlerin sonucunu etkilemektedir.
 
Aktif Yönetimi, varlýklarýn randýmanlý þekilde kullanýlmasýný ifade etmektedir. Buna karþýlýk bilançonun pasif kalemlerini oluþturan kaynaklarýn kurgulanmasý ve yapýlandýrýlmasýný ifade eden Pasif Yönetimi ayrý bir önem arz etmektedir. Ticaretle uðraþanlarýn sýkça ifade ettikleri “Alýrken kazanýlýr” gerçeði, aktif yönetimi kadar iyi bir pasif yönetimini gerekli kýlmaktadýr.
 
Günümüz dünyasýnda, finans konusu bilgi ve tecrübeyle beslenen bir uzmanlýk alanýdýr. Ekonomik faaliyetlerin saðlýklý bir þekilde yürütülmesi, ilave ve yeni yatýrým alanlarýna yönelik projelerin verimli sonuçlara ulaþmasý Kurumsal Finans Danýþmanlýðýnýn konusudur. Kaynaklarýn daðýlýmý, vade yapýsý, finansal maliyetleri, alternatif kaynak seçenekleri, teminat þartlarý, vergisel yükler, kamu teþvikleri, diðer ülkelerdeki finansal ve mali kolaylýklar, borçlarýn aktif içindeki payý, borçlarýn öz varlýða oraný, banka kaynaklarýnýn karlýlýða etkileri, yeniden borç yapýlandýrmasý, çeþitli para cinslerinin alternatif maliyetleri, kur riskleri gibi birçok birbirinden önemli ve Finansal Danýþmanlýk gerektiren konular olarak ön plana çýkmaktadýr.
 
Kurumsal Finansman Departmanýmýz,  firmalarýn finansal konularda ihtiyaç duyduklarý her türlü hizmeti vermek ve yol göstermek amacýyla kurulmuþ olan bir uzmanlýk birimimizdir.
 
Þirketinizin sahip olduðu finansal güç saðlama potansiyelinin hangi boyutta olduðunu ve bunun getireceði imkanlarýn neler olduðunu uzman personelimiz sayesinde görebilirsiniz.
 
Firmanýzýn finansal güçlükleri olabilir ama çözümsüz deðildir. Yabancý kaynak maliyetiniz çok yüksek olabilir, ancak alternatif çözüm yollarý olabileceðini de asla unutmayýnýz. Siz iþinizi yaparken, biz de sizin için iþimizi yapalým.
 
Kurumsal Finansman Departmanýmýz, büyük emekler ve umutlarla kurup geliþtirdiðiniz þirketinizin geleceði için var olup; bir telefon, bir e-posta kadar elinizin altýndadýr. Gelecekte daha iyi bir konumda olmak için bizi aramayý unutmayýn.
Yazdýrýlabilir format için týklayýnýz.

Ekonomi Bülteni

Para Piyasalarý

Döviz Alýþ Satýþ
USD 32.2628 32.3921
EUR 34.7780 34.9173
GBP 40.6381 40.9399
AUD 20.8786 21.2385
CAD 23.7008 23.9869
CHF 35.6733 36.0102
SEK 2.9996 3.0397
DKK 4.6552 4.6921
NOK 2.9623 2.9911
web tasarιm izmir